Allt om snöskotertävlingar

Visste du att det faktiskt är möjligt att tävla inom snöskoter? Är du en riktig skoterälskare kan du alltså ta ditt intresse till en ny nivå och tävla mot andra. Det finns inte bara i Sverige utan även i andra delar av världen där det är väldigt vanligt med snö. Du kan alltså åka utomlands och tävla. Det finns väldigt många olika tävlingsgrenar att ställa upp i beroende på område och förening.

Det finns som sagt olika varianter av tävlingar och ett par exempel är skotercross och dragracing. Du kan även tävla i flera olika varianter av hopp och freestyle. Eftersom tävlingarna skiljer sig så mycket åt är det viktigt att du läser på och är väl förberedd. Dock finns det några tävlingar som är lite kändare än andra.

En av de absolut kändaste tävlingarna i Sverige är den som kallas för Guldhjälmscupen. Den är lite speciell eftersom det är en veterantävling. Det betyder inte att det bara är det gamla gardet som får tävla. Det betyder helt enkelt att du måste ha en skoter som är lite äldre. Detta kan så klart vara en rolig utmaning för många. Det finns flera olika klasser, till exempel barn, dam och herr. Sedan delas klasserna upp ytterligare efter erfarenhet. Tävlingen går av stapeln i närheten av Östersund.

En annan tävling som kan vara värd att kolla upp är den som heter Arctic Cat Cup. Här är det främst fokus på skotercross. Det påminner på många sätt om motorcross med den stora skillnaden att man tävlar på snö. Även denna tävling tar plats i Östersund. Det är en äldre tävling som började anordnas redan 1973. Det är inte bara folk från Sverige som tävlar här utan tävlingen lockar folk från hela Europa.