Snöskoterklubbar i Sverige

Undrar du över vad det finns för skoterklubbar i Sverige? Faktum är att det finns en hel del som är verksamma, speciellt i de norra delarna av landet. Bor du här kommer du säkerligen att hitta en klubb inte allt för långt ifrån där du bor. Många av klubbarna driver tävlingsverksamhet, andra handlar mer om gemenskap och att underhålla lederna i området. Här kan du läsa mer om snöskoterklubbar i Sverige.

Det är svårt att säga ett precist antal men det är mer än 50 stycken. Län som Dalarna, Norrbotten och Västerbotten har fler klubbar än andra. Det finns flera sidor på nätet där de samlar alla Sveriges skoterklubbar så du enkelt kan hitta den som ligger närmast dig. Sedan är det bara att klicka dig vidare in på deras hemsida och lära dig mer om vad de erbjuder och gör.

En stor fördel med att vara medlem i en skoterklubb bortsett från alla förmåner och rabatter är att du kan fråga dem om olika leder, körvägar och regler. En skoter är ju trots allt ett fordon och om du inte är medveten om vilka regler som gäller kan det sluta med böter. Föreningar brukar även ha kartor över lederna i området så du vet hur du ska köra. Är du osäker på någonting gällande körning så bör du alltså vända dig till närmaste förening.

Det är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att besöka hemsidan till den klubb som du är intresserad av att bli medlem i. På hemsidan finns det utförlig information om hur du går tillväga. De flesta klubbar tar ut en mindre årsavgift som du betalar in i samband med att du blir medlem.