Medlemskap i en skoterklubb

Är du intresserad av att bli medlem i en snöskoterklubb? I så fall bör du börja med att kolla upp vilka klubbar som finns i din närhet. De flesta av de svenska snöskoterklubbarna ligger i norra Sverige där det också är bäst förutsättningar att åka skoter. När du hittar en förening som du tycker är intressant kan du gå in på deras hemsida för att hitta mer information.

Även om du inte åker så mycket skoter själv kan det vara en fördel att bli medlem i din lokala förening. Du kan till exempel göra din röst hörd gällande allt som rör snöskotrar och körning av dessa. Föreningarna är normalt de som tar ansvar för de olika lederna som finns i området. De flesta föreningar fixar dessutom ett flertal olika rabatter som du som medlem kan dra nytta av. Det kan till exempel handla om rabatter på försäkringar eller hos den lokala skoterhandlaren. Även begagnade skotrar kostar en bra slant så rabatter är alltid välkommet.

Hur du blir medlem varierar mellan olika klubbar men de brukar ha utförlig information på sin hemsida. De allra flesta tar en medlemsavgift, vilken normalt betalas årligen. Denna varierar så klart men du bör räkna med mellan 300 och 500 kronor. För att bli medlem brukar du kunna fylla i ett formulär på hemsidan. Om det inte skulle finnas bör du kontakta föreningen direkt.

Att bli medlem i en skoterklubb är också väldigt viktigt eftersom det hjälper till med att bevara skoteråkningen i fjällområden. Det är som sagt en ganska liten sport och hobby som behöver all stöttning den kan få. Det ger också föreningarna möjligheten att utveckla skoteråkningen. Är du ett stort fan av skoteråkning gör du alltså rätt i att bli medlem i en förening. Det gynnar båda parter lika mycket.