Fördelar med medlemskap i en skoterklubb

Åker du snöskoter på din fritid? Då kanske du funderar på vad som är fördelarna med att vara medlem i en skoterklubb. Det finns flera anledningar till varför det är värt att vara medlem i en klubb. Här tar vi en närmare titt på några av dem.

Du kan ta del av rabatter

De flesta skoterklubbar är väldigt duktiga på att fixa fram rabatter till sina medlemmar. Som du kanske redan vet är snöskoter en ganska dyr hobby vilket gör att rabatter och andra förmåner är väldigt uppskattat. Vilka rabatter du kan ta del av varierar förstås mellan olika föreningar men oftast handlar det om lokala skoterbutiker eller försäkringar.

Du stöttar din förenings arbete

Det krävs en del underhåll för att hålla leder i gott skick. Detta är något som ofta sköts av föreningarna i området. Genom att vara medlem i en förening hjälper du dem att garantera att lederna är i bästa skick vilket i sin tur gynnar alla åkare. Föreningar gör även andra saker som att trycka upp skoterkartor och informera åkare om det händer något i området.

Du kan vara med och påverka

Har du åsikter på något som rör skoteråkningen i ditt område? Som medlem i din lokala förening har du möjligheten att vara med och påverka samt dela dina åsikter. Kom ihåg att det är lättare att få igenom förslag om det är flera åkare som ställer sig bakom dem. Skoterföreningar kämpar hela tiden för att bevara skoteråkningen i de olika områdena vilket är lättare med fler medlemmar.

Du träffar andra åkare

En annan fördel är att du har chansen att träffa andra likasinnade som älskar skoteråkning lika mycket som du själv. Många föreningar anordnar träffar eller resor som du har chansen att delta i. Det är en jättebra möjlighet att knyta nya kontakter inom skoterlivet.